КОЗАЦЬКУ СЛАВУ ЗБЕРЕЖЕМО НАВІКИ!

29-30 травня 2017 року з метою вивчення історії, природи і фауни рідного краю, формування здорового способу життя, учні школи та їхні батьки здійснили екскурсію до м.Запоріжжя на о. Хортиця, історико-краєзнавчий комплекс «Запорізька Січ».

По дорозі екскурсовод розповідала про історію нашого краю від найдавніших часів до сьогодення.

Цілющим повітрям зустріла учасників екскурсії – Хортиця. Особливо яскраві враження залишилися у дітей після перегляду виступу кінного театру, що відбувся поряд з історико-культурним комплексом « Запорізька Січ».

Діти мали змогу насолодитися сценами кінного театру за участю породистих скакунів. Козаки були одягнені в національні костюми, використовували середньовічну зброю. Під час виступу «Запорізьких козаків» створюється враження, що ви потрапили в далекі часи, коли січовики тренували свої навички бойового мистецтва, верхової їзди. Після вистави учасники кінного театру влаштували заняття для глядачів. Досвідчені інструктори навчають їзді кожного охочого, незалежно від рівня підготовки, старших дітей - стрільбі з луку та навіть користування вогнепальною зброєю з досвідченим інструктором.

Незабутні враження діти отримали під час відвідування Запорізької Січі: справжній рів, частокіл, за скрипучою брамою - картини давнього життя, помешкання запорізьких козаків, церква на честь Покрову Пресвятої Богородиці, посеред майдану ( все з дерева!).

Тож сьогодні історико-культурний комплекс "Запорізька Січ" - це одне з найпопулярніших місць на Хортиці серед відвідувачів. Вдало вписавшись в мальовничий ландшафт прибережної смуги острова Хортиця, це козацьке місто залишає незабутні враження завдяки унікальній атмосфері та історичному духу козацтва.

Всі учні були задоволені тим, що змогли познайомитися зі славетними моментами з історії Вітчизни.

Галерея "Козацьку славу збережемо навіки 30-31.05.17"

Кiлькiсть переглядiв: 78