БІБЛІОТЕКА – ЦЕ ТОЙ ХРАМ, ДЕ ЗАВЖДИ НАРОДЖУЄТЬСЯ ТА ЗБЕРІГАЄТЬСЯ ДУХОВНІСТЬ

Книги – найкращі зберігачі знань людства, у них – цілий світ!

Щорічно 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек.Бібліотеки – це більше ніж просто будівлі з книгами. Вони є своєрідними порталами у різні епохи, країни, світи. За допомогою книги можна опинитися в античному Римі, долати гори разом із завзятими мандрівниками або зануритися у світ фантастики.

Пам’ятаємо, що вдавнину бібліотеку називали: "Дім життя", "Притулок мудрості", "Аптека для душі", - так казав про бібліотеки Василь Сухомлинський.

/Files/images/2023- бібліотека 6.jpg /Files/images/2023- бібліотека 7.jpg

Бібліотека – це справжня скарбниця, яка зберігає пам'ять і мудрість народу. В Україні налічується понад 40 тисяч бібліотек, в яких працює близько 53 тисяч бібліотекарів.

Шановні бібліотекарі, володарі книжок та книжкових полиць, покровителі каталогів та картотек, періодичних видань та журналів! Прийміть найщиріші вітання з професійним святом –Всеукраїнським днем бібліотек.

Щиро бажаємо всім вам земних благ, радості і натхнення, вдячності від любителів книги, професійного злету, цікавих зустрічей і відкриттів. Хай це свято дарує вам чудовий настрій та теплі слова від всіх, хто вважає бібліотеку джерелом для здобуття знань, а робота приносить тільки задоволення.

Людина, яка багато працює, потребує відпочинку. Можна просто полежати на дивані і подивитися телевізор. Більш молоде покоління вибере комп’ютер, планшет або смартфон. Але, одне з найдавніших і найпопулярніших видів відпочинку – це звичайно ж читання.

/Files/images/2023- бібліотека 2.jpg /Files/images/2023- бібліотека 1.jpg /Files/images/2023- бібліотека 4.jpg /Files/images/2023- бібліотека 3.jpg /Files/images/2023- бібліотека 5.jpg

Читання, на відміну від інших пасивних способів проведення вільного часу, дозволяє людині розвиватися і самовдосконалюватися. Завдяки читанню книг мозок людини постійно працює і повільніше старіє.

Читаюча людина є цікавим співрозмовником. Він здатний добитися багато в житті, так як вміє красиво висловлювати свої думки. Людський інтелект потребує постійного розвитку.

Читання книг дозволяє підвищити рівень знань. Людина, яка багато знає, стає впевненим у собі. Читаючи книги, людина запозичує з них ідеї або удосконалює свої, перетворюється в креативну особистість.

Кiлькiсть переглядiв: 40