ЗЕМЛЯ – КАЗКОВА ПЛАНЕТА, ТІЛЬКИ ПОТРІБНО ЇЇ БЕРЕГТИ

У всьому світі 20 березня, з ініціативи ООН, святкується Всесвітній День Землі.

Дата 20 березня була вибрана і офіційно затверджена в 1971 році Організацією Об`єднаних Націй для Дня Землі саме тому, що на цей час випадає день весняного рівнодення, коли змінюється біологічний ритм планети, і вона переходить на новий виток свого розвитку, коли відбувається пробудження природи і її оновлення.

У зверненні ООН говориться: «День Землі — це спеціальний час, який призначений, щоб привернути увагу всіх людей до усвідомлення планети Земля як їх спільного дому, відчути нашу всеземну спільність і взаємну залежність один від одного».

Ми прийшли на цю землю, щоб жити, працювати, розвиватися, творити. Але ніколи не забуваймо про те, що кожен із нас і всі ми разом узяті — невід’ємна частинка матінки — природи. Без неї ми ніщо, бо обійтися ніхто з нас не може ані без води, ані без повітря, ані без Сонця, ані без її щедрих дарів, якими вона нас годує. І не можемо ми протистояти її силі, особливо коли вирують природні стихії. Можливо саме тоді людина і відчуває свою слабкість і нестримну силу природи.

Та світ навколо нас такий чарівний, таких квітучий і радісний, що людині тільки б захоплюватись ним та берегти цю чудову і неповторну красу, та життя нас заставляє замислитись, бо не все так добре, якби хотілося. Людська діяльність багато знищує природних ресурсів, нищить бездумно свою Землю і може настати незабаром такий час, коли природа стане проти людей, щоб людство задумалось, що наша Земля жива, що вона вимагає до себе кращого ставлення і накаже людей.

То щоб цього не сталося, треба вже сьогодні задуматись над своєю діяльність і навчитися жити на планеті в гармонії з природою, не тільки споглядати її красу і користуватись її благами, але й дбати про її цілісність і непорушність. Відчувати її потреби, прислухатись про що співає Земля.

Отож, врятувати Землю можна, якщо кожен з нас:

– прибиратиме сміття після відпочинку в лісі, біля водойми;

– економно витрачатиме воду і папір;

– посадить не менше одного дерева в рік або зробить гарний квітник під вікнами власного дому;

– буде користуватися безпечними для екології транспортом і технікою.

Пам’ятаймо, що Земля – це неоціненний дар, подарований нам природою, це – наш спільний дім, тож берегти її – наш священний обов’язок.

Учні закладу освіти разом зі своїми вчителями долучилися до святкування Всесвітнього дня Землі.

/Files/images/2024- Земля 1.jpg /Files/images/2024- Земля 3.jpg /Files/images/2024- земля 2.jpg

Зокрема, було проведено урок-мандрівку планетою Земля, виховну бесіду «Бережімо рідну Землю!, вікторину до Всесвітнього дня землі.

/Files/images/2024- Земля 4.jpg /Files/images/2024- Земля 6.jpg /Files/images/2024- Земля 5.jpg

Учні переглядали пізнавальні відеоролики, презентації «Земля – наш рідний дім, нам жити в нім…»

Проведені заходи зацікавили дітей, сприяли поглибленню екологічних знань, розвитку творчої уяви, спонукали учнів до розуміння необхідності дбайливого ставлення до природи, відчуття власної відповідальності за збереження навколишнього середовища.

Кiлькiсть переглядiв: 53