КНИГА – ОДНЕ З НАЙВАЖЛИВІШИХ ДЖЕРЕЛ РАДОСТІ МИСЛЕННЯ, ЛЮДСЬКОЇ ГІДНОСТІ

Читання є важливим і в час миру і в час випробувань, які випали на долю українців через війну. Книги можуть стати захистом і зброєю, друзями і порадникоми.

З метою реалізації Стратегії розвитку читання на період до 2032 року«Читання як життєва стратегія», популяризації книги та читання серед дітей та молоді, впровадження інноваційних форм у роботу закладу освіти в березні 2024 року Департамент освіти ініціював проведення освітньої акції «Книжковий калейдоскоп».

Учні, батьки та педагоги долучились до ініціативи та рекламували книги письменників-ювілярів 2024 року.

Пазій Іван, учень 5-А класу, згенерував ілюстрації за допомогою штучного інтелекту до поезії Т.Г. Шевченка "Зоре моя вечірня.."

/Files/images/2024- Пазій.jpg

Панюшина Світлана Віталіївна, учителька української мови та літератури, запрошує у світ творчості Сергія Жадана, літературна та громадська діяльність якого є захопливою, цікавою та актуальною.

"Книжковий калейдоскоп"

Івахненко Лариса Василівна, учитель української мови та літератури, директорка Харківської гімназії №44, запрошує в царство мудрого й красивого, правдивого й цінного, сильного й ласкавого, доброго й мужнього слова Т.Г. Шевченка.

Литвинець Семен, учень 7-А класу, запрошує зануритись у цікаву подорож сторінками новели "Жабка" автора Едгара По.

Світлична Олександра, учениця 9-В класу, створила буктрейлер до твору Сергія Жадана "Інтернат".

Освітня акція "Книжковий калейдоскоп"

Група учнів 5-А класу під керівництвом учителя зарубіжної літератури Шевченко Н.М. запрошують доторкнутися до думки і слова Оскара Вайлда, до веселкового світу казки "Хлопчик - Зірка".

Ємець Максим та Колмиков Станіслав долучилися до освітньої акції «Книжковий калейдоскоп», щиро захоплюються високим образом Кобзаря, його любов’ю до України.

Книжковий калейдоскоп

Сила книг безмежна! Вони потрібні нам, як повітря і вода, як світло і тепло. Без них ми сліпі, часто безпорадні. Важко уявити життя без книг: художніх, науково-популярних, довідкової літератури тощо.

Протягом усього життя ми звертаємось до них. Вони допомагають нам зрозуміти світ, що нас оточує, відкривають небачені обрії, розкривають таємниці природи, життя, збагачують знаннями, пробуджують мрію.

Про користь читання книжок говорити у 21 столітті зайве, але ми згадаємо американську експертку Жордін Кормьєр, яка виділяє чотири безсумнівні переваги читання книг:

1.Читання книг стимулює розумову діяльність людини, покращує пам'ять і підвищує творчий потенціал. Книжка може надихнути на створення проєктів, ідей або отримання будь-якого іншого цінного досвіду.

2.Читання допомагає розширити словниковий запас і підвищити інтелектуальний рівень. Відчуваючи себе компетентним у різних питаннях, людина стає більш впевненою у своїх силах і підготовленою до будь-яких життєвих викликів.

3.Читання книг розвиває соціальні навички і здатність до співпереживання. Занурюючись в незнайомі ситуації і знайомлячись з різними персонажами на сторінках книг, людина розширює рамки власних поглядів і починає краще розуміти інших людей.

4.Читання – це своєрідна форма релаксації, яка допомагає боротися зі стресом і поганим настроєм. Книга здатна одночасно і активізувати мислення, і розслабити, відволікти від проблем. Також читання – це прекрасний спосіб психологічного омолодження.

Книги – мудрі друзі, які, не вміючи говорити, розказують нам про незвичайні пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ;вчать розуміти і цінувати працю людей, часто допомагають обрати шлях у житті.

Кiлькiсть переглядiв: 58